מערכת הפעלה
"האזרחים" מציעים מערכת הפעלה יעילה של 10 משרדים בלבד (ולא 36 משרדים כפי שקיימים היום) המלווה בניקיון כפיים שיתבצע בשיתוף פעולה עם אזרחים גאים, מלוכדים ואחראים. אין זו בעיה פשוטה, שכן לעיתים מערכת ממשל חזקה מטפחת אזרחים כנועים ומנוכרים. ולהיפך, אזרחים גאים וביקורתיים עלולים לערער את כוחו של השלטון. לכן בחרנו בשיטה המחלקת את האחריות והסמכות בין האזרח לשלטון.
הממשל אחראי לתפקידים שרק הוא יכול למלאם ולתכנון ארוך טווח: הגנת המדינה, ניהול מדיניות חוץ, השלטת חוק וסדר ובניית תשתית חברתית וכלכלית. האזרח אחראי לפרנסתו, לקיום משפחתו, לחינוך ילדיו ולטיפוח תרבותו וסביבתו. כדי לשאת באחריות המוטלת עליו, הוא זקוק לעיתים לשיתוף פעולה רחב עם אחרים. שיתוף פעולה זה יושג באמצעות טיפוח הקהילה והחברה הקהילתית.
עלייה באתגרים חברתיים סבוכים שנוצרים במציאות הישראלית מחייבים גיבוש תכניות הוליסטיות בינתחומיות אשר קשורות זו בזו, כמו רפואה,, רווחה ותעסוקה. המענים הממשלתיים השונים שניתנו לאורך השנים התמקדו בשתי אסטרטגיות פעולה מרכזיות: הקמת ועדות ציבוריות או מיסוד רשויות ותאגידים. פעולות פחות יעילות אשר לא עוסקות במניעה אלא בניסיון לבחון את הנושא לאחר מעשה תוך כדי בזבוזי כספים מיותרים בהווה ובעתיד. "האזרחים" מציעים פעילות יעילה לטובת אזרחי המדינה באופן עקבי באמצעות עבודת צוותים רב-מקצועיים שוטפת המתמקדת בתכנון, בהתערבות ובהערכה של מכלול הצרכים. כל סביבת עבודה שיתופית מאפשרת יעילות והצלחה.